De Amerikanen kuieren al door ons dorp

Op zaterdag 21 november 2020 verscheen het dagboek van Eva de Ranitz-van Mourik in boekvorm, met als titel ‘De Amerikanen kuieren al door ons dorp’.

Eva de Ranitz-van Mourik blijft de gehele oorlogsperiode in haar blokhut aan de Natte Beek 2 in Beek wonen. Beek is geëvacueerd, maar zij zit nog net aan de ‘veilige’ kant van de evacuatiegrens. Eva beschrijft van september 1944 tot mei 1945 (bijna) dagelijks over het leven in Beek en Ubbergen. Zij schrijft met veel gevoel over de gevechten in Beek, Ubbergen, Nijmegen (oost) en omgeving. Het boek ondersteunt aan de hand van vele foto’s en de huidige adressen het verhaal van Eva. Achter in het boek zitten nog waardevolle artikelen o.a. over de evacuatie van de inwoners van Beek, Ubbergen, Berg en Dal en Groesbeek naar Hoge en Lage Mierde, een verslag van de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers afd. Ubbergen over haar werk in het laatste oorlogsjaar. Verder worden alle oorlogsslachtoffers van Beek en Ubbergen vermeld met daarbij de oorzaak van hun overlijden.

Het boek, met harde kaft, is voor 15 Euro te koop in de boekwinkels in de gemeente Berg en Dal. Het is ook per mail te bestellen via Antiquariaat Supplement, emailadres: info@supplementboek.nl

Het boek is uitgegeven door Stichting Kwartier van Nijmegen en Stichting Margot van Boldrikfonds en is mede mogelijk gemaakt door de steun van ‘Berg en Dal Herdenkt 75 Jaar Vrijheid’. Zie ook de boekpresentatie op YouTube.

Deze website gebruikt cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik ervan.