Over de stichting

De Stichting Margot van Boldrikfonds is opgericht op 29 april 1981 door de heer R.O.M. Waelput, burgemeester van Ubbergen, op initiatief van mevrouw Margot van Boldrik. Het doel van de stichting is om haar bijzondere privé-collectie bijeen te houden en te behouden voor het nageslacht. Deze collectie bevat documenten, beeldmateriaal en boeken over de historie van de voormalige gemeente Ubbergen en directe omgeving (de kerkdorpen Ubbergen, Beek, Ooij, Persingen, Leuth, Kekerdom, een deel van Millingen aan de Rijn en een deel van Berg en Dal) vanaf circa 1900 tot circa 2000.
De collectie bevond zich tot 2002 ten huize van Margot van Boldrik te Beek-Ubbergen. Personen die dit wilden raadplegen voor publicaties en studiedoeleinden, werden door mevrouw Van Boldrik thuis ontvangen. In 2002 is het geheel overgebracht naar een archiefruimte van de gemeente Ubbergen.
In april 2008 is mevrouw Van Boldrik overleden; bij testament is haar verzameling vermaakt aan de stichting en tevens is bij legaat een geldbedrag nagelaten om de werkzaamheden die moesten leiden tot volledige inventarisatie van de collectie te financieren.
Begin 2020 is de collectie wederom verhuisd en ondergebracht in het Kulturhus in Beek.

Deze website gebruikt cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik ervan.